Naţionala de fotbal a României îşi află, sâmbătă, adversarii pe care îi va întâlni la Campionatul European de anul viitor, din Franţa.

sursa foto: frf.ro
sursa foto frfro

Repartizată în urna a treia la tragerea la sorţi care va avea loc la Paris, România evită adversari precum Cehia, Suedia, Polonia, Slovacia sau Ungaria. Totuşi, “tricolorii” ar putea ajunge într-o grupă de foc cu Spania, Italia şi Turcia.

Cu câteva zeci de ore înainte de tragerea la sorţi, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat că nu-l interesează foarte tare numele adversarilor ci se gândeşte doar la îndeplinirea obiectivului, respectiv calificarea în faza optimilor de finală.

Totuşi, pentru a-şi îndeplini obiectivul, Anghel Iordănescu a anunţat că are nevoie de fotbalişti cu experienţă astfel că şi-ar dori să-i poată rechema la lot pe Adrian Mutu, Ciprian Marica şi Gabriel Tamaş, jucători care nu au mai evoluat de ceva timp în tricoul naţionalei.

“Îi aştept la naţională”, a fost mesajul scurt transmis de Anghel Iordănescu înainte să decoleze spre Paris. Selecţionerul a fost completat de Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care a spus că ar fi bine ca Tamaş şi Marica să revină în Liga I, pentru a avea meciuri în picioare şi a fi pregătiţi pentru Euro 2016.

Anghel Iordănescu a revitalizat la amicalul cu Italia, din noiembrie, mai mulţi fotbalişti despre care se spunea că sunt pierduţi, respectiv Cristian Săpunaru sau Ioan Hora.

Componenţa celor patru urne pentru tragerea la sorţi arată astfel:

I – Franţa (plasată direct în Grupa A), Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia.

II – Italia, Rusia, Elveţia, Austria, Croaţia, Ucraina.

III – Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria.

IV – Turcia, Irlanda, Islanda, Ţara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Echipele vor fi repartizate în şase grupe de câte patru formaţii. Câştigătoarele de grupe, ocupantele locurilor 2 şi cele mai bune patru formaţii de pe locul 3 merg în faza optimilor de finală.

În funcţie de tragerea la sorţi, România îşi va stabili şi celelalte meciuri amicale din primăvară, “tricolorii” având programat până acum un amical cu Spania, la Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version