Naţionala de fotbal a României a obţinut, marţi seara, un rezultat pozitiv, 2-2, pe terenul Italiei, fostă campioană mondială şi europeană.

italia

Tricolorii au avut o evoluţie entuziasmantă, mai ales în prima repriză, iar tot ceea ce s-a petrecut la Bologna ne dă speranţe în obţinerea unor rezultate bune şi la Campionatul European de anul viitor, din Franţa.

Anghel Iordănescu a început partida din Italia cu o formulă ultraofensivă, iar acest lucru s-a văzut. Keşeru, Bogdan Stancu, Budescu şi Torje i-au menţinut constant sub presiune pe italieni, astfel că gazdele nu au reuşit să-şi pună jocul în valoare.

Mai mult, în minutul 8, o gafă a defensivei adverse a făcut ca Bogdan Stancu să preia balonul la 20 de metri de poarta adversă şi să-l execute pe Buffon cu un şut superb, la colţ.

Muştruluiţi bine la pauză de antrenorul Antonio Conte, italienii au reuşit să întoarcă rezultatul graţie golurilor marcate de Marchisio, din penalty, şi de Gabbiadini.

“Tricolorii” însă nu s-au demoralizat, au forţat pe final şi au obţinut egalarea în minutul 88, graţie unui gol superb marcat de noua speranţă a fotbalului românesc, Florin Andone.

Italia – România s-a încheiat 2-2, iar “tricolorii” pot visa frumos la un turneu final de povestit nepoţilor. Rămâne să vedem cu cine vom merge pe bancă la Campionatul European, pentru că selecţionerul Anghel Iordănescu încă nu şi-a prelungit contractul cu Federaţia Română de Fotbal.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version