Naţionala de fotbal a României va susţine, marţi seară, un meci amical împotriva Italiei, în deplasare.

Tricolorii spera sa fie la fel de fericiti si dupa amicalul cu Italia
Tricolorii spera sa fie la fel de fericiti si dupa amicalul cu Italia

Este, practic, ultimul meci al “tricolorilor” pe acest an, confruntarea de la Bologna urmând a începe la 21.45, ora României.

În ciuda aspectului amical, duelul este aşteptat cu un real interes de elevii lui Anghel Iordănescu. Pe lângă faptul că tehnicianul poate pregăti anumite scheme pentru turneul final al Campionatului European, vom vedea şi nivelul real la care se află Torje şi compania.

Un rezultat pozitiv, obţinut pe terenul unei foste campioane mondiale şi europene, ne-ar putea da speranţe în legătură cu îndeplinirea obiectivului la Euro 2016.

Pe de altă parte, există şi ambiţiile personale. “Tricolorii” ştiu că în tribunele Stadionului “Renato Dall’Ara”, din Bologna, vor fi prezenţi reprezentanţii mai multor cluburi din Serie A, astfel că jucătorii noştri vor să le ia ochii “spectatorilor” şi, de ce nu, să bifeze contracte avantajoase.

Subiectul este abordat pe larg inclusiv de presa italiană, care anunţă deja că fundaşul Dragoş Grigore este monitorizat de Lazio Roma, văzut drept posibil înlocuitor pentru Stefan de Vrij, fundaşul olandez care s-a accidentat la genunchi şi are şanse minime să mai joace până în vara anului viitor. De remarcat că Grigore se bate, practic, pentru un loc în lotul lazialilor cu Fernando Varela, fundaşul Stelei.

Alexandru Maxim, Valerică Găman, Gabriel Torje, Bogdan Stancu, Claudiu Keşeru, Constantin Budescu şi chiar Florin Andone sunt alţi jucători români care vor fi monitorizaţi la Bologna. Maxim a intrat în atenţia celor de la AS Roma, Găman este curtat de Palermo, iar cu o evoluţie foarte bună Torje ar putea reveni la Udinese, echipă cu care mai are contract până în vara anului viitor, dar care nu i-a oferit foarte multe şanse şi l-a împrumutat pe la diferite formaţii.

Stancu, Keşeru şi Budescu sunt doriţi de mai multe echipe care au probleme la capitolul ofensive, dar vârsta nu mai este chiar de partea lor, în timp ce Florin Andone a impresionat prin travaliul depus la Cordoba, echipă pentru care a marcat cinci goluri şi a reuşit patru pase decisive în acest sezon.

Misiunea “tricolorilor” nu va fi însă una uşoară, în faţa lor urmând a se afla jucători cu nume precum Buffon, Chiellini, Barzagli şi Bonucci, care alcătuiesc una dintre cele mai tari apărări din lume, cea de la Juventus Torino, dar şi Marchisio, El Shaarawy sau Graziano Pelle, fotbalişti care, dacă prind o zi bună, pot înscrie la foc automat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version