Are 12 trofee câştigate cu FC Barcelona şi 122 de selecţii în naţionala Argentinei, dar aceste cifre nu l-au scăpat pe fotbalistul Javier Mascherano de problemele cu legea.

JavierMascheranoEmpicsPAMikeEgerton1

Acuzat, ca în multe alte cazuri când vine vorba de fotbalişti celebri, de evaziune fiscală, Mascherano a fost condamnat joi la un an de închisoare cu suspendare.

Mascherano scapă cu o pedeapsă cu suspendare pentru că şi-a recunoscut fapta în urma cu două luni. Totuşi, argentinianul va fi supravegheat pe o perioadă de doi ani şi, dacă mai încalcă legea grav, va ajunge automat după gratii.

În plus, Mascherano trebuie să achite taxele restante, 800.000 de euro, şi o amendă colosală identică cu taxele restante, deci 1,6 milioane de euro în total.

Conform presei iberice, argentinianul nu este singurul jucător al Barcelonei care are astfel de probleme. Lionel Messi este acuzat că a uitat să plătească taxe în valoare de patru milioane de euro, iar brazilianul Neymar este acuzat de autorităţile braziliene că nu a plătit taxe în valoare totală de 10 milioane de euro.

Ambii fotbalişti riscă închisoare cu executare, dacă deciziile le vor fi nefavorabile.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version