Britanicul Lewis Hamilton a devenit, duminică seara, noul campion mondial de Formula 1.

 

De fapt, Hamilton este, practic, noul-vechiul campion mondial pentru că britanicul și-a păstrat trofeul cucerit anul trecut și a devenit pentru a cincea oară în istorie cel mai bun pilot de Formula 1 din lume, el cucerind trofeul și în 2008, 2014 și 2015.

Hamilton avea un avans confortabil în clasamentul mondial, astfel că nu a forțat în Mexic și a bifat doar locul al patrulea, suficient încât să devină campion cu două etape înainte de final.

Hamilton a încheiat cursa de la Mexico City la aproape un minut și 19 secunde de învingător, olandezul Max Verstappen, de la Red Bull Racing, dar s-a menținut constant în plasa piloților de la Ferrari, fiind mai mereu în ceafa lui Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen.

În cele din urmă, piloții de la Ferrari au prins locurile 2 și 3, dar Hamilton rămâne marele câștigător al serii, britanicul devenind pentru a cincea oară în istorie campion mondial de Formula 1.

Hamilton are 64 de puncte în fața lui Vettel, în acest moment, când mai sunt doar 50 de puncte puse în joc, respectiv Grand Prix-ul Braziliei, din 11 noiembrie, și Grand Prix-ul Emiratelor Arabe Unite, din 25 noiembrie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version