Aflat poate în faţa ultimei şanse de a deveni campion mondial, Lucian Bute a dat totul în meciul cu britanicul James DeGale, de la Quebec, dar a pierdut la decizie confruntarea de la Manchester.

image

Încurajat de peste 12.000 de spectatori, Lucian a intrat greu în meci. A controlat centrul ringului, dar a fost prins deseori pe contră de un DeGale mult mai rapid.

Totuşi, deşi toate calculele hârtiei erau împotriva lui, Bute nu a dezarmat şi a reuşit să dea mult mai bine drumul la braţe odată cu trecerea reprizelor. În schimb, DeGale a părut că începe să “danseze” după cântecul lui Froch care spunea că actualul campion mondial de la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, este doar un boxer de trei sau patru reprize.

Bute a pus din ce în ce mai multă presiune pe adversarul său, iar DeGale a început să puncteze tot mai rar, mai clar, dar mai rar. Finalul confruntării a fost o nebunie totală.

Cu şase minute înainte de finalul meciului, specialistul televiziunii britanice Sky Sports susţinea că DeGale are încă un avantaj de două reprize, 6-4. Însă Lucian, chiar dacă este cu şase ani mai în vârstă decât DeGale, s-a aruncat ca o bestie în atac. L-a hărţuit pe britanic, l-a băgat în colţ şi l-a luat efectiv la pumni, semănând, parcă, cu Froch în teribilul meci de la Nottingham, din 2012.

Extaziaţi, comentatorii Sky Sports au recunoscut că ultimele două runde au fost clar la discreţia românului, astfel că s-a ajuns la o egalitate rar întâlnită. Mai mult, englezii se temeau că, având avantajul terenului propriu, Bute va redeveni campion mondial.

Din păcate nu a fost aşa. Deciziile celor trei arbitrii-judecători au fost uluitoare. Nu numai că toţi l-au văzut învingător pe DeGale, dar doi dintre ei i-au acordat victoria cu 117-111, ceea ce înseamnă că britanicul a controlat nouă reprize din cele 12.

Şi Bute s-a declarat dezamăgit în special de cele două decizii, fiind evident că diferenţa nu a fost atât de mare. După mai bine de trei ani şi jumătate de căutare, Lucian a dat tot ce a avut mai bun, demonstrând că are inima unui campion. Însă Bute nu mai are viteza de altă dată. În plus, britanicul avea de partea lui moralul, fiind campionul mondial en-titre şi fost campion olimpic în 2012, alonja, dar şi înălţime, fiind mai mic decât Bute deci o ţintă mai mic.

Lucian a “murit” frumos. Chiar dacă românul promite să se întoarcă în sală şi să se pregătească şi mai tare, este aproape sigur că nu va mai putea intra într-o luptă de titlu mondial. Eşecul cu DeGale este al treilea suferit în 35 de meciuri disputate la profesionişti.

De partea cealaltă, DeGale visează deja la o unificare de centuri, următoarea ţintă a sa fiind Badou Jack, campionul mondial în versiunea WBC.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version