Boxerul roman Lucian Bute a ratat poate ultima sansa de a deveni campion mondial la profesionisti, dupa ce a incheiat la egalitate meciul de sambata seara cu Badou Jack, actualul detinator al centurii de campion mondial la categoria WBC.

sursa foto rds.ca
sursa foto rds.ca

Desi si-a dorit extrem de mult un succes, Bute a aratat un box batranesc si ca varsta a trecut peste el, astfel ca nu mai poate sa tina pasul cu pugilistii care fac acum legea la categoria ce l-a facut celebru.

Dupa un inceput de meci echilibrat si in care cei doi pugilisti s-au tatonat mai mult, Jack a inceput sa puna probleme cu lovituri la corp plus un croseu de dreapta in plina figura, in repriza a cincea, o lovitura care a fost la un pas sa inchida meciul inainte de limita.

Din fericire Bute si-a revenit, a trecut cu bine peste momentul respectiv, dar nu a avut forta necesara pentru a pune o presiune deosebita pe adversar.

Lucian a incercat in zadar sa-si puna loviturile puternice de stanga in functiune, dar nu a punctat convingator.

Marea surpriza a venit, insa, in momentul in care s-a anuntat decizia, doi dintre cei trei arbitri-judecatori au dat meci incheiat la egalitate, 114-114, ceea ce inseamna ca partida s-a incheiat nedecis. Dar in aceste conditii, avantajat este campionul mondial en-titre, Badou Jack urmand sa-si pastreze centura pusa in joc. Al treilea arbitru-judecator a dat, in schimb, o decizie mult prea radicala, 117-111 pentru Badou Jack.

La finalul partidei, daca Bute a avut un discurs onest, “a fost un meci frumos, echilibrat. Le multumesc lui Badou Jack si impresarului sau, Floyd Mayweather”, boxerul nascut in Suedia a preferat un discurs furibund la adresa arbitrilor. Badou Jack considera ca a castigat clar meciul, ca “ceea ce au facut arbitrii este o porcarie” si ca spera ca acest egal sa nu-l traga prea jos in palmares.

Badou Jack urmeaza sa dea piept cu britanicul James DeGale, campionul mondial in versiunea IBF, pentru unificarea centurilor. In aceeasi gala, de la Washington, DeGale l-a batut la decizie, fara mari probleme, pe Rogelio Medina.

Pentru Bute este greu de crezut ca va mai aparea vreo oportunitate pentru a boxa cu o centura pe masa, in conditiile in care a ajuns la 36 de ani si nu a impresionat in ultimele meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version