Au mai rămas mai puţin de trei săptămâni până la meciul de titlu mondial al lui Lucian Bute de pe 28 noiembrie, din Quebec.

bute

Ajuns la 35 de ani, Bute ştie că duelul cu britanicul James DeGale, campionul mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, este ultima sa şansă de a redeveni campion mondial.

Pugilistul român s-a antrenat intens sub comanda lui Howard Grant şi a boxat constant împotriva a trei parteneri de antrenamente pentru a se putea adapta la stilul extrem de elaborat al adversarului său din 28 noiembrie.

DeGale este mai degrabă un boxer tehnic, precum Bute, astfel că meciul se anunţă extrem de dificil. “L-am urmărit pe James în mai multe meciuri. Se deplasează mult în ring, este abil şi schimbă frecvent garda. Loveşte bine cu ambele braţe. Mă aştept mai degrabă la un meci tehnic şi tactic, decât la un duel fizic”, a spus Bute.

Sportivul român mizează pe plusul său de experienţă la nivel înalt, în condiţiile în care DeGale a trecut la profesionişti abia în februarie 2009, moment în care Lucian era deja de aproximativ un an şi jumătate campion mondial.

Totuşi, Bute nu ezită să-şi laude adversarul. DeGale a fost campion olimpic la categoria mijlocie (Beijing 2008) şi a devenit campion mondial la profesionişti după ce l-a bătut la decizie pe americanul Andre Dirrell, chiar pe terenul acestuia, în Boston, Massachusetts. DeGale i-a provocat doar a doua înfrângere din carieră lui Dirrell, americandu-l pierzând greu, la splitdecision, duelul cu Carl Froch din octombrie 2009, de la Nottingham.

Să nu uităm însă că şi DeGale are o înfrângere la activ, fiind învins de George Groves în mai 2011.

În altă ordine de idei, Bute a recunoscut că a revenit la categoria supermijlocie pentru că nu s-a simţit confortabil la semigrea, unde accentul se pune mult mai mult pe putere. De asemenea, românul speră ca la meciul cu DeGale să bată recordul de asistenţă, respectiv să aibă mai mult de 15.000 de spectatori cât a avut la confruntarea cu Glen Johnson din noiembrie 2011.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version