Cu trei zile înainte de meciul lor pentru titlul mondial, boxerii Lucian Bute şi James DeGale au susţinut conferinţa de presă oficială de la Quebec.

bute

Pugilistul englez şi-a prezentat centura de campion mondial la categoria supremijlocie, în versiunea IBF, centură pe care Lucian a deţinut-o în perioada 2007-2012 şi pe care DeGale o pune în joc sâmbătă seara.

Intrat în acţiune ca deţinător al titlului mondial, DeGale a fost primadonă la conferinţa de presă. “Am devenit campion mondial bătând un stângaci redutabil (n.r. – americanul Andre Dirrell), de ce aş avea probleme în faţa unui alt stângaci mult mai bătrân”, a fost mesajul transmis de DeGale. Anunţul a fost făcut în condiţiile în care Bute este cu trei ani şi jumătate mai bătrân decât Dirrell.

În plus, britanicul susţine că meciul se va încheia cu victoria sa în maxim şase runde şi că “fanii boxului trebuie să se aştepte la un meci exploziv, deşi Lucian sunt sigur că îşi va dori să mă ţină în şah”.

De partea cealaltă, pugilistul român ştie că îşi joacă ultima mare carte şi vrea să păstreze o atitudine diplomată. “Vreau să recâştig centura pe care am deţinut-o timp de cinci ani. Voi avea în faţa mea un adversar dificil, dar mă simt foarte puternic fizic şi mental astfel că sunt gata de cea mai mare provocare a mea”, a spus Bute.

Meciuri de foc într-un weekend irezistibil

Confruntarea dintre Lucian Bute şi James DeGale, de la Quebec, nu este singura de cinci stele din acest weekend plin de meciuri de box. Balul va fi deschis de vineri seara de unguroaica Alexandra Lazar şi Karine Rinaldo (Franţa). Cele două se vor duela la Marsilia pentru titlul mondial feminin WBF de la categoria supercocoş. În comain-eventul galei cu Bute şi DeGale de la Quebec, columbianul Eleider Alvarez, campionul WBC Silver la categoria semigrea, îl va înfrunta pe sud-africanul Isaac Chilemba. Vladimir Klitschko, supercampionul mondial de la categoria grea, va boxa şi el sâmbătă seara. Ucraineanul dă piept cu Tyson Fury, într-un meci disputat la Dusseldorf (Germania). Vă reamintim că Fury a obţinut dreptul de a boxa cu marele Vladimir Klitschko, după ce a câştigat un meci-eliminatoriu cu românul Cristian Ciocan. Un alt titlu mondial feminin, cel de la categoria muscă, în versiunea WBA, va fi pus în joc sâmbătă, la Queretaro (Mexic). Anabel Ortiz dă piept cu Suri Tapia. Şi titlul mondial feminin de la superwelter, în versiunea WBC, se pune în joc sâmbătă, la Vasteraas (Suedia). Mikaela Lauren o înfruntă pe Jennifer Retzke.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version