La doar cateva zeci de ore de la anuntul conform caruia Lucian Bute s-a dopat inainte de meciul cu Badou Jack o alta veste cutremuratoare a bulversat sportul romanesc.

Romania risca sa se faca de ras la Jocurile Olimpice
Romania risca sa se faca de ras la Jocurile Olimpice

Nu mai putin de 10 sportivi din lotul olimpic al Romaniei au fost depistati pozitiv cu meldonium la unul dintre ultimele teste antidoping efectuate inainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Este vorba despre noua sportivi, practic intregul lot, de la caiac-canoe si o atleta. Leonid Carp, Stefan Strat, Petrus Gavrila, Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu, Lazar Dumitrescu, Constantin Mironescu, Elena Meroniac si atleta Daniela Stanciu sunt cei 10 sportivi ajunsi pe lista neagra.

Sportivii si-au pierdut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, iar imaginea creata este una extrem de urata pentrusportul din Romania.

Mai ales ca specialistii din intreaga lume sustin ca sunt socati de “dopingul in grup din Romania” si exista informatii conform carora cel putin sportivii de la kaiac-canoe luau pastile de meldonium ca pe vitamine.

Ioan Dobrescu, secretarul COSR, a anuntat ca asa ceva nu s-a mai intamplat si ca va cere o ancheta amanuntita, la cluburi si la federatii, pentru ca “toti vinovatii sa fie trasi la raspundere”.

In plus, COSR va solicita un plus de controale antidoping pentru ca Romania sa nu se faca de ras la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version