Miercuri seara, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au judecat solicitarea impresarului Ioan Becali de a fi eliberat condiţionat în Dosarul Transferurilor.

sursa foto: ofsaid.ro
sursa foto ofsaidro

Atunci, magistraţii au rămas în pronunţare, iar joi dimineaţa ei au anunţat că au decis să respingă eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali.

Condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, Becali ar fi putut fi eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă, graţie faptului că are peste 60 de ani.

Astfel, după ce a stat un an şi nouă luni la Penitenciarul Poarta Albă, Becali a fost propus pentru eliberare condiţionată. S-a mers, evident, pe ideea că a avut un comportament exemplar după gratii şi a scris mai multe lucrări.

Într-o primă fază, Becali a avut câştig de cauză, magistraţii de la Judecătoria Medgidia fiind de acord cu eliberarea condiţionată a impresarului. Totuşi, procurorii DNA au contestat decizia respectivă. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa şi, între timp, a apărut povestea cu mituirea judecătoarei care i-a achitat, iniţial, pe cei opt oameni de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor.

Acuzat de dare de mită în noul dosar, în care are un mandat de arest preventiv emis pe numele său, Becali era sceptic în legătură cu posibilitatea de a mai fi eliberat condiţionat.

Iar temerile sale s-au adeverit în cele din urmă, magistraţii de la Tribunalul Constanţa refuzându-i, joi, cererea acestuia de a ieşi din închisoare. Iar decizia este definitivă, astfel că Becali mai trebuie să aştepte încă cel puţin şase luni pentru a face o nouă cerere de eliberare condiţionată. Până atunci, însă, situaţia sa s-ar putea înrăutăţi din cauza noului dosar în care este acuzat că i-a dat 220.000 de euro judecătoarei Geanina Trenceanu pentru ca aceasta să-i achite pe cei opt oameni din fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version