Luni a avut loc la Nyon, în Elveţia, tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale UEFA Champions League.

ucl

Iar sorţii au fost mai potrivnici ca niciodată echipelor de top, astfel că vom avea patru posibile finale încă din faza optimilor.

O dublă deosebit de spectaculoasă se anunţă a fi cea dintre Juventus Torino şi Bayern Munchen. Deşi au avut un început prost de sezon, italienii sunt în mare revenire de formă. Juventus are şase victorii la rând în campionat, inclusiv cu Lazio, Milan sau Fiorentina, şi poate pune probleme maşinăriei de fotbal de la Bayern, în ciuda eşecului înregistrat în grupe la Sevilla, 0-1.

O altă dublă de foc va fi în mod sigur cea dintre Arsenal Londra şi FC Barcelona. Cele două formaţii şi-au disputat trofeul în 2006, când Barcelona s-a impus la limită, 2-1. Londonezii trebuie să treacă peste tradiţia de a fi mai mereu eliminaţi în optimi în ultimele sezoane.

Deşi a luat şase de la Barcelona în grupe, pe Camp Nou, AS Roma speră să profite de problemele din tabăra Realului şi să-i elimine pe “galactici” în optimi. Dubla AS Roma – Real Madrid are programată prima manşă în capitala Italiei.

Paris Saint Germain – Chelsea este un alt meci extrem de interesant din optimi, chiar dacă parizienii, în mare formă, sunt favoriţi în faţa unei echipe, Chelsea, în degringoladă.

De remarcat că în sferturi vom avea cel puţin două echipe care la începutul competiţiei erau considerate outsidere, pentru că în optimi avem meciuri precum Gent – Wolfsburg sau Benfica – Zenit St. Petersburg.

Programul complet al optimilor de finală arată astfel:

KAA Gent – VFL Wolfsburg

AS Roma – Real Madrid

Paris Saint Germain – Chelsea Londra

Arsenal Londra – FC Barcelona

Juventus Torino – Bayern Munchen

PSV Eindhoven – Atletico Madrid

Benfica Lisabona – Zenit St. Petersburg

Dinamo Kiev – Manchester City

Meciurile tur se joacă pe 16, 17, 23 sau 24 februarie, iar meciurile retur se joacă pe 8, 9, 15 sau 16 martie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version