Naţionala feminină de handbal a României şi-a pus mari speranţe în Campionatul Mondial din Danemarca, dar totul s-a dezumflat rapid după eşecul usturător din meciul cu Spania de marţi seara, 18-26.

Tomas Ryde este considerat principalul vinovat pentru esecul cu Spania (sursa foto Facebook Tomas Ryde)
Tomas Ryde este considerat principalul vinovat pentru esecul cu Spania sursa foto Facebook Tomas Ryde

România începuse bine turneul final, 47-14 cu Puerto Rico şi 36-20 cu Kazahstan, dar fetele noastre au capotat lamentabil la primul meci cu adevărat important.

Şi, în ciuda faptului că echipa noastră este deja calificată în optimile de finală, evoluţia de marţi seara ne face să punem mari semne de întrebare în legătură cu posibilitatea de a îndeplini obiectivul, minim locul 7, respectiv menţinerea în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Specialiştii din ţară consideră că principalul vinovat pentru eşecul usturător cu Spania este antrenorul suedez Tomas Ryde. I se reproşează acestuia că s-a apucat să facă experimente în momente total nepotrivite, dar şi că vrea să imprime echipei un stil care nu se potriveşte cu calităţile jucătoarele avute la dispoziţie.

Chiar şi Gheorghe Tadici, fostul selecţioner al României, spune că “la meciul din optimi, cel mai important, contez pe mobilizarea totală a fetelor. Important este, însă, ca domnul Ryde să nu se mai implice, pentru că el mai rău ne încurcă”.

Pe lângă acest aspect, eşecul cu Spania este pus şi pe politica unor cluburi din România care vor să parieze cu orice preţ pe jucătoare străine şi uită să promoveze valorile autohtone.

România mai are de jucat joi şi vineri cu Norvegia şi Rusia, urmând ca, în funcţie de rezultatele înregistrate în ultimele două etape, “tricolorele” să joace în optimi pe 13 sau pe 14 decembrie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version