Debutanţi în această formulă la Turneul Campionilor, românul Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna sunt revelaţia competiţiei găzduite de la Londra.

mergea

Cei doi s-au calificat in extremis la Turneul Campionilor, dar fac senzaţie în competiţia dotată cu premii în valoare totală de şapte milioane de dolari.

După ce i-au căpăcit pe gemenii Bryan (6-4, 6-3), jucători care au dominat circuitul în ultimul deceniu, Mergea şi Bopanna au trecut marţi, tot în minim de seturi, şi de britanicul Jamie Murray şi australianul John Peers, 6-3, 7-6.

Cu Bopanna în prim plan, echipa câştigătoare a avut ceva emoţii în setul al doilea, când Florin a avut probleme la serviciu, dar, în cele din urmă, românul şi-a revenit şi el, a reuşit să se ridice la nivelul coechipierului său şi a pus punct disputei cu o lovitură de zile mari.

Este, practic, a treia victorie românească la rând la Turneul Campionilor, iar speranţele pentru o finală Mergea versus Tecău sunt mari, mai ales în condiţiile în care primul este deja aproape calificat în semifinale.

Miercuri revine pe teren şi Horia Tecău, românul urmând să joace alături de olandezul Jean Julien Rojer şi împotriva perechii franceze Nicolae Mahut – Pierre Hugues Herbert.

Cotaţi cu a doua şansă la câştigarea turneului, Tecău şi Rojer nu ar trebui să aibă probleme cu rivalii francezi, dar românul are încă dificultăţi din cauza accidentării stupide suferite la deget în confruntarea câştigată, cu 6-2, 6-4, împotriva perechii Marcin Matkowski (Polonia) – Nenad Zimonjic (Serbia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version