Că lumea sportului este finanţată, în mare măsură, din banii publici nu mai este un secret.
Contează, însă, modul în care această finanţare se face. Presaţi de terţi sau doar de amorul artei, edilii locali calcă pe bec şi aruncă cu banii în stânga şi în dreapta, că oricum nu sunt ai lor. Un asemenea caz îl reprezintă şi defunctul club de fotbal Poli Timişoara. În perioada în care echipa fanion a Banatului era condusă de Marian Iancu, procurorii susţin că Poli a primit în mod abuziv, de la stat, aproape 30 de milioane de lei. Cu alte cuvinte ne dăm mari afacerişti fără jenă pe banii statului. Au picat în acest dosar nume grele precum Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, sau secretarul Ioan Cojocari, dar şi Gheorghe Chivorchian, fostul preşedinte al clubului Poli Timişoara, Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş, sau Petrişor Nădăştean, fost secretar general al Consiliului Judeţean Timiş.
Liderii grupării au pus sub semnul întrebării modul de lucru al procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Cojocari solicitând săptămâna trecută înlocuirea procurorului de caz pe motiv că nu este imparţial. Şi rău au făcut! Pentru că, acum, oamenii legii vor să le dea lovitura decisivă. Astfel, joi, procurorii DNA au luat cu asalt, din nou, sediul primăriei din Timişoara pentru a căuta şi alte probe care să susţină ideea că echipa de fotbal Poli Timişoara a fost finanţată în mod abuziv.
Dosarul a fost lansat în eter după ce un control al Curţii de Conturi a descoperit un prejudiciu de 31,6 milioane de lei la Primăria Timişoara. Iar toate uşile par să li se închidă în nas celor implicaţi în dosar în condiţiile în care Primăria a contestat de două ori raportul Curţii de Conturi, respectiv descoperirea prejudiciului, şi de fiecare dată a pierdut în instanţă. În aceste condiţii putem spune că s-au bucurat ce s-au bucurat cei implicaţi în momentul în care Poli Timişoara făcea spectacol în campionat sau în cupele europene, dar să-i vedem acum, când se apropie scadenţa adevăratei note de plată.