Câştigătoare a play-off-ului din Seria I, Liga a II-a, Rapid Bucureşti a aşteptat cu sufletul la gură decizia finală din cazul “Obed” pentru a vedea dacă poate să sărbătorească în mod oficial promovarea în Liga I.

sursa foto sportpictures.eu
sursa foto sportpictures.eu

Iniţial, din cauza unor neconcordanţe în acţiunea de a transmite actele necesare la FIFA, Rapid Bucureşti a fost penalizată cu 6 puncte pentru neplata unor datorii către fotbalistul britanic Rhema Obed, jucător care din Giuleşti a ajuns în Liga a opta engleză, iar între timp s-a şi retras din activitate la numai 24 de ani.

În cazul în care se păstra penalitatea, Rapid pierdea locul 1 în Seria I şi ar fi trebuit să joace meciuri de baraj cu UTA Arad şi FC Voluntari pentru a spera la promovare.

În cele din urmă, însă, a ajuns la FIFA şi acordul încheiat între giuleşteni şi Obed, astfel că oficialii FIFA au anunţat luni că “în urma analizării documentelor trimise de părţile implicate s-a decis anularea penalizării cu şase puncte a clubului Rapid Bucureşti”. Totuşi, giuleştenii mai au de achitat o amendă de 7.500 de franci elveţieni şi cheltuieli de judecată de 2.000 de franci elveţieni.

În aceste condiţii, rapidiştii pot pregăti în linişte revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Giuleştenii vor lua startul în sezonul 2016-2017, dar nu sunt siguri că vor putea şi încheia competiţia.

Pentru că la sfârşitul lunii septembrie este aşteptată decizia Tribunalului Bucureşti în dosarul în care mai mulţi foşti reprezentanţi ai clubului Rapid solicită intrarea în faliment echipei giuleştene.

Mai mult, Rapid ar urma să înceapă sezonul cu o penalitate de 6 puncte, iar cum elevii lui Dan Alexa nu au strălucit deloc în Liga a doua este clar că trupa din Giuleşti nu-şi poate propune în Liga I mai mult decât salvarea de la o nouă retrogradare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version