România va avea cel puţin opt jucători pe tabloul principal al primului mare turneu de tenis al anului 2016, respectiv Australian Open.

Simona Halep si-a propus sa inceapa 2016 cu dreptul si sa obtina un rezultat mare la Australian Open
Simona Halep si a propus sa inceapa 2016 cu dreptul si sa obtina un rezultat mare la Australian Open

Competiţia de la Melbourne, care va avea loc în perioada 18-31 ianuarie, este dotată cu premii în valoare de 33 de milioane de dolari.

Şase jucătoare din România au fost acceptate în mod direct pe tabloul principal. Lista este deschisă, evident, de Simona Halep, locul 2 mondial, şi continuată de Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Alexandra Dulgheru şi Patricia Ţig.

Ultimele două sunt debutante la acest turneu, în timp ce Monica Niculescu este cea mai experimentată dintre jucătoarele de la noi, ea fiind admisă pentru a opta oară pe tabloul principal de la Melbourne.

La masculin ne bazăm, cel puţin pentru moment, pe Florin Mergea şi Horia Tecău, ambii urmând a evolua la dublu masculin şi, foarte probabil, şi la dublu mixt. Se ştie că cei doi jucători români au anunţat deja că îşi doresc cel puţin câte o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor, şi vor să profite de aceste turnee de Grand Slam pentru a se specializa şi în meciuri de dublu-mixt.

Lista de jucători români de la Australian Open se poate mări pentru că în mod sigur vor fi şi câţiva jucători români înscrişi în calificări.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version