Că jucătoarele noastre de tenis se simt foarte bine pe zgura de la Madrid, este deja o certitudine, însă Patricia Maria Ţig este marea revelaţie a ediţiei din acest an a Mutua Madrid Open.

tig

Ajunsă pe tabloul principal al competiţiei de aproape 4,8 milioane de euro după ce a trecut de furcile caudine ale calificărilor, sportiva noastră de 21 de ani a dat lovitura şi s-a calificat în turul al treilea, respectiv optimi de finală, după o victorie zdrobitoare cu americanca Sloane Stephens.

Deşi a avut-o în faţă pe a 16-a favorită a turneului şi o sportivă considerată a fi noua Serena Williams, Patricia Maria Ţig a evoluat fără complexe, a fructificat orice moment favorabil al jocului şi s-a impus, cu 6-2, 6-3, la capătul unei partide care a durat 77 de minute.

Victoria de luni vine după ce Patricia a debutat duminică cu un succes obţinut în faţa rusoaicei Daria Kasatkina, sportivă considerată noua Svetlana Kuzneţova.

Patricia şi-a asigurat aproape 60.000 de euro şi 120 de puncte WTA care ar putea să o ajute să acceadă între primele 100 de jucătoare ale lumii şi să intre direct pe tabloul principal de la Roland Garros, sportiva noastră fiind acum abia pe locul 134 mondial.

Iar Patricia are un culoar favorabil la Madrid, deci ar putea să-şi îmbunătăţească rezultatul, în condiţiile în care următoarea sa adversară va fi Barbora Zahlavova Strycova sau Madison Keys.

Tot luni se dispută meciul Irina Begu – Garbine Muguruza, în timp ce marţi sunt programate ultimele meciuri cu românce din 16-imi, Sorana Cîrstea – Danka Kovinic şi Simona Halep – Karin Knapp.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version