Fraţii Ioan şi Victor Becali riscă să mai petreacă mulţi ani după gratii de acum înainte.

 

sursa foto reporterntv.ro
sursa foto reporterntv.ro

Deja condamnaţi în Dosarul Transferurilor, cei doi au recunoscut marţi, în faţa procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că au dat şpăgi totale de 220.000 de euro judecătoarei Geanina Trenceanu, cea care i-a achitat iniţial pe inculpaţii din Dosarul Transferurilor.

Conform Digi 24, fraţii Becali au fost mutaţi de la Penitenciarul Poarta Albă, unde erau deja încarceraţi, în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, pentru a putea fi audiaţi marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie.

În momentul în care au ajuns în faţa procurorilor, li s-au pus înregistrări ambientale în care erau auziţi vorbind, în duba poliţiei, de şpăgile oferite judecătoarei Geanina Trenceanu.

Surse judiciare susţin că Ioan şi Victor Becali nu au mai putut decât să recunoască faptul că au şpăguit-o pe judecătoare. Există informaţii că Ioan Becali ar fi venit cu ideea de a-i oferi o şpagă judecătoarei, mai ales că impresarul se simţea vinovat că i-a implicat şi pe ceilalţi oameni de fotbal în dosar.

De asemenea, se spune că în poveste ar fi implicate şi alte nume grele, în frunte cu Cristian Borcea, fostul acţionar de la Dinamo, dar deocamdată nu au apărut confirmări în acest sens.

Există posibilitatea ca între fraţii Becali şi procurorii DNA să se încheie un acord de recunoaştere a faptelor şi fraţii Becali să scape mai ieftin.

Dosarul Transferurilor, dosar de zeci de ani de închisoare

Celebrul Dosar al Transferurilor rămâne unul dintre cele mai importante dosare de corupţie din România. Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, George Copos, Cristian Borcea, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu au fost condamnaţi, în total, la zeci de ani de închisoare, după ce iniţial fuseseră achitaţi de judecătoarea Geanina Trenceanu, iar acum ştim cu toţi cum s-a ajuns la o asemenea diferenţă de opinii.

Cei opt oameni de fotbal au fost găsiţi vinovaţi de prejudicierea statului cu peste 1,5 milioane de dolari şi prejudicierea cluburilor de fotbal cu peste 10 milioane de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version