Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu o victorie zdrobitoare la Campionatul Mondial din Danemarca, 47-14 cu modesta formaţie din Puerto Rico.

sursa foto dolcesport.ro
sursa foto dolcesportro

Disputa de la Frederikshavn a fost, practic, fără istoric, suedezul Tomas Ryde, antrenorul echipei noastre, încercând diferite scheme şi formule pentru următoarele meciuri, mult mai dificile.

România a condus cu 23-3 la pauză, după o primă repriză în care am atacat şi cu şapte jucătoare de câmp. Ryde ia în calcul ca în meciurile cu Spania, Norvegia sau Rusia să avem nevoie urgentă de goluri şi să scoatem portarul pentru a introduce încă o jucătoare de câmp, schemă încercată cu Puerto Rico.

După pauză, Ryde a dat mai mult credit jucătoarele care în mod normal nu fac parte din echipa standard. În aceste condiţii, echipa noastră şi-a menţinut media de goluri înscrise, reuşind chiar 24 de puncte, însă am şi primit mai multe goluri, 11.

Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Laura Chiper, autoare a 10 goluri. Ana Maria Tănăsie, 6 goluri, şi Crina Pintea, 5 goluri, au avut şi ele evoluţii foarte bune, în timp ce vedeta Cristina Neagu a punctat doar de patru ori, ea fiind mai mult menajată pentru meciurile importante.

Într-un alt meci din Grupa D, Spania a trecut de Kazahstan, cu 31-10, ziua urmând a se încheia cu derby-ul dintre Norvegia şi Rusia.

În alte meciuri disputate sâmbătă, Muntenegru – Serbia 28-28, Ungaria – Tunisia 39-20, Olanda – China 42-21, Argentina – Congo 23-15 şi Franţa – Germania 30-20.

Programul complet al meciurilor de la Campionatul Mondial de handbal feminin îl puteţi găsi AICI.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version