Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, duminică seara, o victorie uluitoare la Campionatul Mondial din Danemarca.

sursa foto: Facebook Handbal Feminin
sursa foto Facebook Handbal Feminin

Deşi s-au făcut de râs în cele trei meciuri de referinţă disputate în faza grupelor, handbalistele noastre şi-au adunat forţele pentru meciul decisiv cu Brazilia, din optimi, şi au pus în scenă o performanţă senzaţională.

Elevele suedezului Tomas Ryde au avut în faţa o echipă care a dominat handbalul de top în ultimii ani, dar nu au lăsat nicio şansă mai puternicelor adversare.

România a controlat jocul de o manieră impresionantă şi a condus pe tabelă de la un capăt la celălalt al meciului. Echipa noastră a avut 13-8 la pauză şi, deşi a avut emoţii pe final, şi-a păstrat avantajul pe final, impunându-se cu 25-22.

Jucătoarele de câmp au obosit pe final, dar intervenţiile fabuloase ale Paulei Ungureanu ne-au ţinut în viaţă.

A fost meciul care ne-a demonstrat că România se poate bate de la egal la egal cu orice adversar şi poate spera la medalii. Până atunci, însă, urmează decisivul cu Danemarca din sferturi (miercuri, 16 decembrie, ora 21.45). Învingătoarea îşi asigură menţinerea în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version