Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, duminică, bronzul la Campionatul Mondial din Danemarca, după ce s-a impus, cu 31-22, în faţa Poloniei, în finala mică.

BARAJ-CM-2015-SERBIA-ROMANIA-VICTORIE-TRICOLORE-CRISTINA-NEAGU

Echipa noastră a demonstrat, duminică, faptul că eşecul cu Norvegia, din semifinale, a fost o întâmplare şi avem moralul necesar pentru a trece peste un astfel de pas greşit.

“Tricolorele” au dominat fără probleme disputa cu Polonia din finala mică, România distanţându-se rapid la 10-4 înainte de a intra la cabine cu un avantaj confortabil, 15-8.

Cristina Neagu avea nevoie de opt goluri pentru a deveni cea mai bună marcatoare a turneului, iar sportiva noastră a avut momente în care a luat jocul pe cont propriu şi le-a dat polonezelor cu “terenul în cap”, cum se spune mai pe la colţuri.

În cele din urmă, România – Polonia s-a încheiat 31-22, după ce am avut şi 12 sau 13 goluri avans în repriza a doua, iar echipa noastră urcă din nou, după un deceniu, pe podiumul de la Campionatul Mondial. În 2005, Rusia bătea pe România, 28-23, în finala mare a Campionatului Mondial.

Cristina Neagu încheie cu 63 de reuşite Campionatul Mondial, fiind desemnată cea mai bună marcatoare a turneului final, după ce, în vară, a primit şi trofeul pentru cea mai bună marcatoare din Liga Campionilor, în sezonul 2014-2015.

Echipa noastră are asigurată calificarea la turneele preolimpice din martie şi este în pole-position pentru a găzdui unul dintre cele trei turnee, astfel că păstrăm şanse serioase de a ajunge anul viitor la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version