Naţionala feminină de handbal a României va juca duminică împotriva Poloniei în finala mică a Campionatul Mondial din Danemarca.

_TEF3023

Echipa noastră a fost la un pas să producă surpriza în semifinale, dar, în cele din urmă, “tricolorele” au trebuit să se recunoască învinse, 33-35, după prelungiri, în disputa cu Norvegia.

A contat foarte mult oboseala acumulată după sfertul extrem de dificil cu Danemarca, dar mai ales influenţa brigăzii alcătuite din slovenii Lah şi Sok, “fluieraşi” care ne-au ciupit de câte ori au putut.

Pentru România urmează, însă, meciul cu Polonia din finala mică, meci care se va disputa duminică, de la ora 15.45. Polonia este şi ea una dintre revelaţiile turneului, după ce a trecut de Ungaria (24-23) şi mai ales de Rusia (21-20, în optimi, respectiv sferturi.

Ambele echipe au asigurată calificarea la turneele preolimpice din martie, astfel că miza disputei o reprezintă doar medaliile de bronz, dar şi cecul acordat echipei de pe locul al treilea, un cec în valoare de 40.000 de euro.

Echipa noastră trebuie să-şi ia revanşa după eşecul suferit împotriva Poloniei în optimile ultimei ediţii a Campionatului Mondial, 29-31, iar antrenorul Tomas Ryde este convins că formaţia noastră poate câştiga finala mică, deşi laudă echipa adversă, mai ales pe apărătoarele centrale.

În finala mare se vor înfrunta Norvegia şi Olanda. Cele din urme au crescut mult în materie de handbal şi au făcut senzaţie la actuala ediţie a Campionatului Mondial în special graţie jocului ultra-ofensiv. Olandezele au şapte victorii şi un egal la acest turneu final şi beneficiază de unul dintre cele mai bune atacuri, 277 de goluri înscrise, faţă de numai 248 de goluri câte a marcat Norvegia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version