Campionatul European din 2016 înseamnă revenirea naţionalei României la masa bogaţilor, după o pauză de opt ani.

sursa foto digisport.ro
sursa foto digisport.ro

“Tricolorii” nu au mai fost la un turneu final de la Euro 2008, când au făcut egal cu Franţa şi Italia şi au pierdut în faţa Olandei.

Însă, cu şapte luni înainte de startul competiţiei din Franţa, echipa noastră se află într-o situaţie extrem de delicată.

Practic, Anghel Iordănescu, actualul selecţioner, îşi încheie contractul după meciul amical cu Italia, de marţi seara, şi “tricolorii” vor rămâne fără tehnician pe bancă.

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi-a manifestat, deja, susţinerea pentru Anghel Iordănescu, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, anunţând că “Anghel Iordănescu va fi antrenorul care va conduce echipa naţională la turneul final Euro 2016”.

Totuşi, cel poreclit “Tata Puiu” încă nu a semnat prelungirea contractului şi apar mari semne de întrebare, mai ales că s-au vehiculat tot felul de variante de rezervă.

Negocierile dintre cele două părţi sunt dure. Iordănescu are, cel puţin teoretic, doleanţe exagerate. Ţine partea jucătorilor când vine vorba de împărţeala primelor de calificare, deşi aceştia se băteau cu cărămida în piept că ar veni să joace şi gratis pentru naţională.

De asemenea, Iordănescu şi-ar dori ca urmaşul său la naţională să fie unul dintre cei trei secunzi pe care îi are în acest moment: Daniel Isăilă, Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea.

În cazul în care cele două părţi nu vor ajunge la un numitor comun, este posibil ca Răzvan Burleanu să aleagă soluţia unei improvizaţii. S-a spus că ar putea merge pe mâna lui Cosmin Olăroiu, care să se ocupe de naţională strict până la finalul Euro 2016, în paralel cu echipa de club, Al Ahli.

Nu este exclus să se facă jocurile pentru instalarea lui Dan Petrescu, dar şi acesta este legat de anumite angajamente.

Cert este că, de miercuri, postul rămâne vacant, iar microbiştii se tem că vom merge la Euro 2016 cu o improvizaţie cu contract pe termen scurt, după modelul Dacian Cioloş.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version