Vineri seara, zeci de rugbişti profesionişti de la echipele din Bucureşti, şi nu numai, au luat cu asalt Stadionul “Arcul de Triumf” pentru a participa la un turneu caritabil organizat în favoarea unui jucător de la formaţia Rugby Club Griviţa, campioana en-titre a Diviziei A (al treilea eşalon valoric) şi fosta campioană europeană şi multiplă campioană naţională.

Alexandru Arsene a fost diagnosticat cu cancer la ochiul drept (sursa foto Promo Rugby)
Alexandru Arsene a fost diagnosticat cu cancer la ochiul drept sursa foto Promo Rugby

Alexandru Arsene, flankerul de 30 de ani al griviţenilor, a fost diagnosticat cu cancer la ochiul drept la începutul anului, iar la jumătatea lunii decembrie a trebuit să ia o decizie radicală. Rugbistul şi-a sacrificat ochiul drept pentru a-şi salva viaţa.

Cum într-o astfel de situaţie intervine atât factorul moral, cât şi cheltuieli deosebite, rugbiştii bucureşteni au organizat un turneu caritabil la care s-au strâns diferite sume de bani ce vor merge în contul celui poreclit “Finul”.

Fost jucator la Grivita, internationalul Ciprian Caplescu (foto cu mingea) a sarit imediat in ajutorul lui Arsene si a acceptat sa joace in turneul caritabil
Fost jucator la Grivita internationalul Ciprian Caplescu foto cu mingea a sarit imediat in ajutorul lui Arsene si a acceptat sa joace in turneul caritabil

Şi-au dat întâlnire pe “Arcul de Triumf” echipele de rugby în 7 ale formaţiilor Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Rugby Club Griviţa, Sportul Studenţesc şi Arlechinii Bucureşti, dar şi câţiva jucători proveniţi de la alte echipe şi care au alcătuit o formaţie intitulată “Finul&Friends”. S-au disputat şase meciuri de câte 15 minute, iar cei circa 500 de spectatori prezenţi la eveniment au putut urmări un spectacol de mare calitate în condiţiile în care pe teren au evoluat internaţionali români precum Tudorel Bratu, cel mai bun tânăr jucător român, Ciprian Caplescu, Ionuţ Dumitru, Cătălin Dascălu, Alexandru Marin sau Cristian Onofrei.

Andrei Stanila, fratele lui Arsene, a multumit tuturor celor prezenti
Andrei Stanila fratele lui Arsene a multumit tuturor celor prezenti

Rugbiştii de pe teren au fost susţinuţi de pe margine de nume şi mai celebre precum demi-ul Florin Surugiu, care a bifat de curând un transfer în Italia, Cătălin Beca sau Viorel Lucaci, desemnat cel mai bun rugbist din campionatul intern în 2015.

În tribuna oficială s-au aflat mama lui Alexandru Arsene şi fratele acestuia, şi el rugbist tot la Griviţa. De altfel, Andrei Stănilă, fratele lui Alexandru Arsene, a ţinut la sfârşitul evenimentului să mulţumească tuturor celor care au fost prezenţi la eveniment sau au pus la cale acest turneu caritabil.

Jucatorii Grivitei, toti amatori, au jucat pentru coechipierul lor aflat in dificultate
Jucatorii Grivitei toti amatori au jucat pentru coechipierul lor aflat in dificultate

Născut şi crescut pe arena din “Parcul Copilului”, stadionul pe care evoluează Rugby Club Griviţa, Alexandru Arsene şi-a încercat norocul şi pe la alte echipe, de-a lungul carierei, însă de fiecare dată a revenit rapid la gruparea la care s-a format şi, în ciuda problemelor de sănătate, îşi doreşte nespus să revină pe teren, visul său fiind să mai evolueze măcar un sezon, foarte probabil în 2017. Nu ar fi primul jucător care ar face aşa ceva. Cel mai cunoscut jucător cu un singur ochi este britanicul Barrie McDermott, cel care a ajuns să joace pentru naţionalele de rugby league ale Angliei, Irlandei şi Marii Britanii, deşi când era copil şi-a pierdut un ochi după ce s-a împuşcat accidental cu o puşcă cu aer comprimat. De asemenea, Ian McKinley, fost jucător la Leinster, a ajuns să joace în celebra selecţionată Barbarians, după ce şi-a pierdut ochiul stâng.

In ciuda problemelor, caracterul puternic de rugbist isi spune cuvantul si Arsene ramane cu zambetul pe buze
In ciuda problemelor caracterul puternic de rugbist isi spune cuvantul si Arsene ramane cu zambetul pe buze
author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version