Marţi seara au avut loc ultimele două meciuri din preliminariile Campionatului European de anul viitor.

image-2014-09-9-18068320-41-euro-2016

Suedia şi Ucraina sunt ultimele echipe calificate la turneul final, după ce au trecut, la baraj, de Danemarca, respectiv Slovenia.

Învinsă cu 2-1 în tur, Danemarca a sperat să dea lovitura în returul cu Suedia de pe teren propriu, însă a fost redusă rapid la tăcere de superstarul Zlatan Ibrahimovic.

Conştient că, la 34 de ani, se află în faţa unui ultim mare turneu la care poate evolua, Ibra şi-a trecut în cont o dublă şi a rezolvat rapid soarta calificării. Chiar dacă danezii au revenit pe final şi au egalat prin Poulsen şi Vestergaard, a fost prea puţin şi prea târziu. Suedia se impune, cu 4-3 la general, şi se califică la Euro 2016.

Învingătoare cu 2-0 în tur, Ucraina a obţinut un 1-1 de palmares în Slovenia şi merge şi ea la turneul final. Cesar a deschis scorul pentru gazde, în minutul 11, iar slovenii au căutat cu disperare măcar golul care să ducă meciul în prelungiri, însă totul s-a năruit pentru ei pe final. Brecko a fost eliminat şi Yarmolenko a înscris golul care a liniştit jocul.

Cele 24 de echipe care vor evolua la Campionatul European sunt Franţa, Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia, Italia, Rusia, Elveţia, Austria, Croaţia, Ucraina, Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Turcia, Irland, Islanda, Ţara Galilor, Albania şi Irlanda de Nord.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 12 decembrie, la Paris. România a fost repartizată în urna a treia valorică, alături de Cehia, Suedia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, astfel că vom rata dueluri cu Ibrahimovic, Lewandowski sau Marek Hamşik.

Însă, România poate ajunge într-o Grupă a Morţii, cu Germania, Italia şi Turcia, sau într-o grupă accesibilă, cu Franţa, Ucraina şi Albania.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version