Academia de Tenis Herăstrău găzduiește în această perioadă un turneu feminin de tenis ITF dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Selma Cadar

Competiția a ajuns la faza semifinalelor și trebuie spus că toate cele patru jucătoare calificate în această fază a competiției sunt românce.

Astfel, Ioana Gașpar (35 de ani, locul 838 mondial, fostă locul 258 mondial) o va înfrunta pe Cristina Ene (22 de ani, locul 689 mondial, fostă locul 392 mondial), iar Selma Cadar (18 ani, fără clasament WTA) dă piept cu Alexandra Damaschin (27 de ani, locul 769 mondial, fostă locul 510 mondial).

În sferturi, Ioana Gașpar a obținut cel mai spectaculos rezultat, ea învingând-o, cu 7-5, 3-6, 6-2, pe Irina Fetecău, locul 414 mondial și principala favorită a competiției.

Un rezultat surpriză a obținut și Selma Cadar, jucătoare care a învins-o, cu un dublu 6-3, pe israelianca Nicole Nadel, a șasea favorită a turneului.

Alexandra Damaschin s-a impus cu 7-5, 6-4 în confruntarea cu basarabeanca Anastasia Vdovenco și a bifat a 17-a victorie în ultimele 19 meciuri jucate.

Cristina Ene s-a impus fără probleme, scor 6-2, 6-3, în confruntarea cu Andreea Ghițescu, a cincea favorită a turneului.

Andreea Ghițescu joacă, însă, vineri seara în finala de dublu a turneului. Ea și Cristina Adamescu, favorite 2, le vor înfrunta pe americanca Natalie Suk și cehoaica Anna Siskova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version