Sorana Cîrstea este a treia sportivă din România, după Irina Begu și Ana Bogdan, care obține calificarea în turul II de la US Open.

Sorana a obținut calificarea după un meci chinuitor, ea impunându-se, cu 6-3, 3-6, 7-5, în confruntarea cu americanca Alison Riske, locul 75 mondial.

A fost un meci care a durat peste două ore și în care diferența dintre jucătoare a fost una minimă, românca impunându-se cu 97-89 la numărul de puncte câștigate.

Din păcate, a fost singura victorie românească înregistrată marți la US Open. Mihaela Buzărnescu, locul 21 mondial, nu s-a recuperat la timp după problemele medicale avute la gleznă și a renunțat să intre pe teren împotriva cehoaicei Marketa Vondroușova, locul 103 mondial.

Și Marius Copil a abandonat în duelul cu sârbul Marin Cilic, al șaptelea favorit al competiției, într-un moment în care Cilic oricum conducea cu 2-0 la seturi.

Nu în ultimul rând, Monica Niculescu a trebuit să se recunoască învinsă în duelul cu israelianca Julia Glușko, deși adversara ei venea tocmai de pe locul 162 mondial și a avut nevoie de calificări pentru a accede pe tabloul principal de la US Open.

A fost 3-6, 7-5, 6-4 pentru Glușko, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc și în care Monica a început cu break setul decisiv, dar nu a reușit să profite de avantajul de pe tabelă.

În turul II de la US Open, Sorana Cîrstea va avea parte de un meci infernal cu rusoaica Maria Șarapova, cap de serie numărul 22, jucătoare care în primul tur a învins-o cu 6-2, 7-6, pe elvețianca Patty Schnyder, jucătoare venită din calificări și care în decembrie împlinește 40 de ani.

Șarapova și Sorana s-au mai întâlnit o singură dată, la Beijing, tocmai în 2012. Atunci, rusoaica se impunea clar, 6-2, 6-2, dar o făcea într-un moment în care era în vârful carierei, în timp ce românca abia împlinise 22 de ani și încerca să se obișnuiască cu viața din elită.

Până la meciul de joi, dintre Șarapova și Sorana, miercuri avem Ana Bogdan – Karolina Plișkova și Irina Begu – Qiang Wang.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version