Iubitorii boxului din întreaga lume au avut parte, sâmbătă seara, de o surpriză uriaşă.

tyson

Vladimir Klitschko, cvadruplul campion mondial de la categoria grea, a pierdut toate centurile pe care le deţinea, după ce a fost învins, la decizie, de britanicul Tyson Fury într-un meci disputat pe terenul lui Klitschko, la Dusseldorf (Germania).

Victoria lui Fury este cu atât mai surprinzătoare dacă ne gândim că a venit la decizie, iar Klitschko, singurul frate rămas în activitate după retragerea lui Vitali, era neînvins de circa 11 ani.

Profitând de alonja superioară, Fury a început meciul la distanţă şi a încercat să stea cât mai departe de loviturile năucitoare ale lui Klitschko, astfel că ucraineanul a lovit mult în gol.

Chiar şi aşa, Klitschko a avut mai mult iniţiativa, a ţinut centrul ringului şi a lovit mai mult. De partea cealaltă, Fury a boxat economicos. Nu a ieşit la atac, nu s-a expus şi a lovit rar, nereuşind combinaţii nici măcar de câte trei lovituri.

Mai mult, în partea a doua a luptei, Fury a fost depunctat pentru lovituri la ceafă. Iar în ultimul rundă, britanicul a terminat benzina şi a fost aproape tot timpul.

Cu toate acestea, decizia arbitrilor a fost una uluitoare. Toţi cei trei arbitri-judecători l-au dat învingător la decizie pe Tyson Fury şi cu diferenţe considerabile: 115-112, 115-112, 116-111.

Nici britanicului nu i-a venit să creadă, însă Fury este acum noul campion mondial la categoria grea în versiunile WBA, IBF, WBO şi IBO. A fost a 25-a de victorie obţinută de Fury, din 25 de meciuri, şi ne amintim cu toţii că, pentru a ajunge să se bată cu Vladimir Klitschko, britanicul a trebuit să treacă de un meci eliminatoriu disputat împotriva românului Cristian Ciocan, sportiv pe care l-a făcut knock-out în repriza a opta.

Ajuns la 39 de ani, Vladimir Klitschko a suferit a patra înfrângere în 68 de meciuri disputate la profesionişti şi probabil drumul său în boxul profesionist se încheie aici. Klitschko a suferit sâmbătă seara prima înfrângere după mai bine de 11 ani şi jumătate şi a suferit prima înfrângere la decizie într-un meci profesionist. Până acum, Ross Puritty (decembrie 1998), Corrie Sanders (martie 2003) şi Lamon Brewster (aprilie 2004) l-au bătut pe Klitschko punându-l la podea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version