Turneele de tenis organizate în această săptămână în Antalya (Turcia) au fost date peste cap de condițiile meteo nefavorabile.

Georgia Craciun, una dintre marile sperante ale tenisului feminin romanesc

Pentru că amânarea partidelor a durat la nesfârșit, mulți jucători au decis să se retragă din competiție. Astfel s-a ajuns ca sâmbătă să avem programate meciuri atât din primul tur, cât și din optimi sau chiar sferturi.

În competiție feminină, Georgia Crăciun, a treia favorită a turneului, le-a învins pe japoneza Michiru Furuya, 6-1, 6-1, și pe Aleksandra Pospelova, 6-4, 6-4, și s-a calificat în semifinale, fază a competiției în care are șansa să dea peste Daria Snigur, din Ucraina, jucătoare venită din calificări.

Snigur are doar 16 ani, dar este deja pe locul 846 mondial, iar sâmbătă a jucat, în total, 3 ore și 33 de minute, pentru a le învinge pe ucrainianca Gyulnara Nazarova, 6-3, 6-3, și pe Kirsten Andrea Weedon, din Guatemala, 5-7, 7-5, 6-1.

Dacă trece de Snigur, Georgia Crăciun ar putea da piept în finală cu Ioana Gașpar, a șasea favorită a competiției, cu condiția ca veterana din Timișoara să treacă de Dia Evtimova, din Bulgaria, favorită 2, și de învingătoarea dintre Katyarina Paulenka (Belarus) și Oona Orpana (Finlanda).

Situația este la fel de complicată și în turneul masculin din Antalya. Sâmbătă, Edris Fetisleam a jucat în sferturi cu sârbul Dejan Katic, al șaselea favorit al competiției. Iar românul și-a adjudecat victoria și calificarea în semifinale, după ce Katic s-a retras din meci deși câștigase primul set cu 6-3.

Tot sâmbătă, Bogdan Apostol, favoritul 4, a trebuit să joace meci din optimi cu argentinianul Geronimo Espin Busleiman. Iar românul a cedat clar, scor 2-6, 1-6.

Fetisleam are adversar accesibil în semifinale, el urmând să dea piept cu rusul Vladimir Korolev, jucător venit din calificări. Totuși, trebuie precizat că, în sferturi, Korolev l-a învins pe principalul favorit al competiției, belgianul Jeroen Vanneste, scor 6-3, 6-4.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version