Horia Tecău devine primul român din istoria tenisului, de după Ilie Năstase, care câştigă Turneul Campionilor.

sursa foto doartenis.ro
sursa foto doartenis.ro

Tecău s-a impus în finala de dublu de la ediţia din acest an, alături de olandezul Jean Julien Rojer. Este, însă, şi pentru prima dată în istorie când avem un duel românesc în finala Turneului Campionilor.

Pentru că Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au impus la Londra, după ce au trecut, cu 6-4, 6-3, de Florin Mergea, partenerul lui Tecău din echipa de Cupa Davis a României, şi indianul Rohan Bopanna.

Mai sudaţi ca echipă, Tecău şi Rojer au gestionat excelent momentele decisive, fiind în permanenţă la controlul meciului.

A fost al 27-lea turneu câştigat de Tecău la dublu, al 11-lea alături de Rojer. Deşi au câştigat doar trei turnee în acest an, cei doi au reuşit în premieră să bifeze succese uriaşe la Wimbledon şi la Turneul Campionilor.

În plus, Tecău şi Rojer şi-au demonstrat încă o dată superioritatea ca echipă în faţa perechii Mergea-Bopanna, după ce îi învinseseră pe aceştia şi la Wimbledon, în semifinale, scor 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

Mai mult, graţie succesului de la Londra, Tecău va deveni, de luni, lider în clasamentul mondial de dublu, el urmând să încheie anul pe această poziţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version