Mai multe jucătoare de tenis din România au reușit să se califice în semifinalele turneelor în care sunt implicate în această săptămână.

Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian, 20 de ani, locul 221 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis de la Sofia (Bulgaria), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Ea a profitat de abandonul rusoaicei Anastasia Pribylova, jucătoare venită din calificări. Pribylova a cedat la 7-5, 2-0 pentru sportiva noastră.

În semifinale, Jaqueline dă piept cu Katharina Hobgarski, din Germania, o sportivă de 21 de ani și care în acest moment ocupă locul 319 mondial.

Jaqueline și Hobgarski s-au mai întâlnit de trei ori până acum. Nemțoaica are 2-1 la victorii obținute în meciuri directe, dar românca s-a impus la ultima confruntarea dintre cele două jucătoare. A fost 7-5, 5-7, 7-5, la Stare Splavy, în Cehia, anul acesta.

Culmea, Ioana Gașpar, 35 de ani, locul 837 mondial, s-a calificat și ea în semifinalele turneului feminin de tenis de la Szekesfehervar (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari, tot după un abandon al adversarei sale.

Ioana a înfruntat-o pe Weronika Forys, iar poloneza a renunțat la joc după ce a pierdut primul set cu 2-6.

Ioana dă piept în semifinale cu o adversară extrem de interesantă. Anastasia Petrova reprezintă Ungaria, are doar 16 ani, nu are clasare WTA și a prins tabloul principal doar grație unui wild-card. Însă, în sferturi, Anastasia a demolat-o pe sârboaica Tamara Curovic, favorită 4, scor 6-1, 6-2.

O altă sportivă din România care a prins o semifinală de turneu ITF în această săptămână este Gabriela Talabă, 23 de ani, locul 628 mondial.

Ea a ajuns în penultimul act al turneului de 15.000 de dolari de la Marbella (Spania), după ce a învins-o, cu 6-3, 6-2, pe Maria Jose Luque Moreno, din Spania, a șaptea favorită a competiției.

Sâmbătă, Gabriela își măsoară forțele cu principala favorită, Marina Bassols Ribera, sportivă care a făcut o demonstrație de forță până acum la Marbella cedând doar 14 game-uri în cele trei partide jucate, cu două mai puține decât românca noastră.

Și Alexandra Cadanțu s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis de la Zagreb (Croația), competiție dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Aflată în acest moment pe locul 251 în clasamentul WTA, Alexandra a trecut, cu 6-2, 6-3, de Pemra Ozgen, din Turcia, și va juca în penultimul act al competiției cu croata Tereza Mrdeza, o altă jucătoare aflată în căutarea strălucirii de altă dată, după ce a fost pe locul 150 în lume și a retrogradat între timp pe locul 232 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version