Marius Copil, locul 93 mondial, s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului masculin de tenis de la Basel (Elveția), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 2,5 milioane de euro.

Marius, venit din calificări, a reușit victoria carierei, impunându-se, cu 7-5, 7-6, în confruntarea cu croatul Marin Cilic, al treilea favorit al competiției și locul 6 mondial.

Românul și-a construit magistral victoria, profitând la maxim de serviciul foarte bun. Copil a câștigat clar duelul așilor, 21-4, nu a făcut nicio dublă greșeală și a valorificat 90% dintre punctele jucate cu primul serviciu.

Urmărit din tribune de elvețianul Roger Federer, principalul favorit al competiției, Marius Copil a bifat un succes care îi asigură un cec în valoare de 53.665 de euro și 90 de puncte ATP.

Iar în sferturi, vineri, Marius are parte de un adversar considerat mult mai accesibil. Românul dă piept cu americanul Taylor Fritz, locul 57 mondial.

Fritz l-a învins în optimi, scor 6-2, 7-5, pe elvețianul Henri Laaksonen, jucător care, în primul tur, reușise să-l elimine pe favoritul 6, italianul Marco Cecchinato.

Marius Copil și Taylor Fritz nu s-au mai întâlnit până acum.

Copil și Roger Federer s-ar putea întâlni în meci direct abia în finală, cei doi jucători aflându-se pe părți diferite ale tabloului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version