Marius Copil s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului masculin de tenis de la Basel (Elveția), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 2,5 milioane de euro.

Sportivul român a făcut un nou meci mare și l-a căpăcit pe americanul Taylor Fritz, locul 57 mondial. A fost 7-6, 7-5, la capătul unui meci de mare luptă și în care Marius a servit imperial, reușind nu mai puțin de 18 ași, cu peste 50% mai mulți ași decât adversarul său.

Momentul psihologic al meciului s-a petrecut în tiebreak-ul primului set, când Fritz a avut 6-3, dar Marius a reușit cinci puncte la rând și și-a adjudecat tiebreak-ul, cu 8-6.

Un alt moment important s-a petrecut în finalul setului al doilea. Marius a servit pentru meci la 5-4, dar și-a pierdut serviciul. Însă sportivul nostru și-a păstrat cumpătul, a făcut rebreak rapid și a încheiat disputa.

Marius și-a asigurat 180 de puncte ATP și un cec în valoare de 105.525 de euro. Mai mult, sportivul nostru se va afla într-o companie selectă în semifinale.

Copil dă piept, pentru calificarea în finală, cu nimeni altul decât neamțul Alexander Zverev, al doilea favorit al competiției și ocupantul locului 5 mondial.

Zverev este în mare formă, dovadă fiind victoria obținută în sferturi, 7-5, 6-3 cu spaniolul Roberto Bautista Agut, ocupantul locului 26 mondial.

Marius Copil și Alexander Zverev nu s-au mai întâlnit până acum. În a doua semifinală, elvețianul Roger Federer, locul 3 mondial, sau francezul Gilles Simon, locul 32 mondial, dă piept cu rusul Daniil Medvedev, locul 20 mondial, sau cu grecul Stefanos Tsitsipas, locul 16 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version