Marius Copil, cel mai bun jucător român de tenis din ultimii ani, a atins punctul culminant al carierei.

Românul, aflat pe locul 93 mondial, s-a calificat sâmbătă în finala turneului masculin de tenis de la Basel (Elveția), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 2,5 milioane de euro.

Marius nu s-a calificat oricum în cea mai importantă finală a carierei. Românul l-a învins, cu 6-3, 6-7, 6-4, pe neamțul Alexander Zverev, al doilea favorit al competiției și ocupantul locului 5 mondial.

Marius a servit din nou imperial, reușind să-l distrugă pe Zverev cu 26 de ași, dar în primul rând trebuie remarcat că a gestionat mult mai bine momentele grele semn că sportivul român a reușit, în sfârșit, să se maturizeze.

Zverev este doar ultima victimă de top făcută de Marius la Basel, românul eliminându-l în turul al doilea și pe croatul Marin Cilic, al treilea favorit al competiției.

Copil bifează 300 de puncte ATP, care îl vor ajuta să se apropie de topul celor mai buni 50 de jucători ai lumii, și un cec uriaș de aproape 210.000 de euro.

Românul este la a doua finală din carieră, după cea pierdută în februarie, la Sofia, în fața bosniacului Mirza Basic.

De această dată vorbim, însă, de cea mai importantă finală din cariera lui Copil, acesta urmând să aibă parte duminică, de la 16.00, ora României, de un meci de gală cu nimeni altul decât regele Roger Federer chiar în fieful acestuia.

Elvețianul a ajuns la a 99-a finală din carieră și a 14-a jucată la Basel după ce l-a măcelărit în semifinale pe rusul Daniil Medvedev, favoritul 7, scor 6-1, 6-4.

Federer a câștigat de opt ori în ultimii 12 ani turneul de la Basel, fiind campion de trei ori în ultimii patru ani. Doar Marin Cilic, în 2016, a întrerupt supremația elvețianului, însă Federer a lipsit atunci.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version