Săptămâna de vis avută de Marius Copil la Basel, în Elveția, s-a încheiat cu o finală de vis jucată împotriva regelui Roger Federer.

După ce i-a scos pe Marin Cilic și Alexander Zverev, Copil a încercat imposibilul împotriva lui Federer, chiar în fieful acestuia, și a fost la un pas să dea lovitura.

Românul a avut break avans în fața lui Federer atât în primul set, cât și în al doilea, dar, în cele din urmă, plusul de experiență și de valoare individuală și-a spus cuvântul. 

Federer s-a impus, cu 7-6, 6-4, la capătul unui meci încins și care a durat 96 de minute.

Elvețianul a tras din greu și a aruncat în luptă tot ce a avut mai bun pentru a anula bombardamentul românului care a încheiat partida cu 14 ași.

Copil a avut 3-1 în primul set și 4-1 în setul al doilea, dar nu a reușit să profite și a trebuit să se recunoască învins în fața unui jucător care s-a impus pentru a noua oară la Basel și care a ajuns la 99 de finale ATP în carieră.

Rezultatul remarcabil din Elveția îl face pe Copil să se apropie de topul celor mai buni 50 de jucători ai lumii și să obțină un plus mare de moral înainte de startul noului sezon.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version