Pentru prima dată în istorie vom avea un duel românesc într-o finală de Turneu al Campionilor, după ce Florin Mergea şi Horia Tecău s-au calificat în ultimul act al competiţiei de la Londra.

Tecau si Mergea au adus multe puncte importante echipei de Cupa Davis a Romaniei (sursa foto reporterntv.ro)
Tecau si Mergea au adus multe puncte importante echipei de Cupa Davis a Romaniei (sursa foto reporterntv.ro)

Puţini se aşteptau la un asemenea scenariu, mai ales în condiţiile în care Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-au calificat în ultimul moment la turneul final, iar gemenii americani Bob şi Mike Bryan căutau cu disperare un nou succes în turneul celor mai buni.

Totuşi, evoluţiile entuziasmante din grupe ne-au făcut să sperăm. Iar semifinalele au fost la discreţia echipelor din care fac parte jucătorii români.

După ce Mergea şi Bopanna au trecut, cu 6-4, 6-2, de Ivan Dodig şi Marcelo Melo, Horia Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer au reuşit imposibilul bătându-i şi ei, în sfârşit, pe americanii Bob şi Mike Bryan.

A fost 6-4, 6-4, după un meci în care Tecău şi Rojer au evoluat constant bine, iar duminică, de la vom asista la un duel românesc în finala de la Turneul Campionilor, foştii colegi de la juniori şi din echipa de Cupa Davis a României urmând să se înfrunte pe tărâm britanic.

Tecău-Rojer versus Mergea-Bopanna este un duel de totul sau nimic, chiar dacă prima echipă este avantajată de palmaresul meciurilor directe şi Tecău are motivaţia de a încheia anul pe locul 1 mondial în ierarhia de dublu.

În semifinalele de la Wimbledon, Tecău şi Rojer, mai sudaţi ca echipă, au trecut de Mergea şi Bopanna cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version