Ca în fiecare săptămână, Antalya găzduiește un turneu de tenis de 15.000 de dolari, competiție de care sportivele din România vor să profite pentru a urca în ierarhia mondială.

Din păcate, însă, turneul din această săptămână nu a început chiar atât de bine pentru sportivele noastre.

Marți, trei românce au evoluat în primul tur de simplu, iar două dintre ele au pierdut părăsind competiția.

Mara Cristiana Pop, 17 ani, sportivă fără clasare WTA în acest moment, a ajuns pe tabloul principal grație unui wild-card, însă nu a reușit deloc să profite de șansa oferită.

Românca a fost zdrobită, cu un dublu 6-0, de Anhzeliksa Isaeva, din Rusia, a opta favorită a competiției. A fost un meci încheiat rapid, în doar 43 de minute, și în care Mara a reușit să facă doar 15 puncte, doar ceva mai mult de un punct pe game.

Gabriela Tătăruș, 18 ani, locul 898 mondial, a rezistat ceva mai mult în meciul cu bulgăroaica Julia Stamatova, a doua favorită a competiției.

Stamatova s-a impus, cu 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat 90 de minute.

Onoarea României a fost salvată de veterana Ioana Gașpar, 35 de ani, locul 688 mondial. Timișoreanca a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, cu 1-6, 6-3, 6-3, în confruntarea cu Katarina Kuzmova, din Slovacia, jucătoare venită din calificări.

Ioana, care este a șasea favorită în Antalya și a ocupat locul 258 mondial în 2001, când avea doar 18 ani, urmează să dea piept, în optimi, cu Alexa Pirok, din Ungaria, 22 de ani, locul 954 mondial, sau cu Anastasiya Poplavska, din Ucraina, 16 ani, locul 1.198 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version