Săptămâna trecută a fost una excelentă pentru tenisul feminin românesc.

Raluca Șerban

Georgia Crăciun a câștigat turneul de 15.000 de dolari de la Sozopol (Bulgaria), în timp ce Raluca Șerban a câștigat turneul de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia).

Georgia Crăciun, 19 ani, locul 557 mondial, era cotată favorită 2 în turneul de la Sozopol și s-a impus în finală fără probleme, 6-2, 6-1 cu turcoaica Ilay Yoruk.

A fost, de altfel, un turneu câștigat de o manieră categorică de sportiva noastră. Georgia a cedat un singur set, în primul tur, cu bulgăroaica Ani Vangelova.

În rest, au fost victorii clare. În ultimele patru meciuri, românca a pierdut doar 16 game-uri, chiar dacă a avut în față sportive precum rusoaica Anna Ukolova, favorită 4, sau Oana Gavrilă, cap de serie numărul 6.

Din păcate, în finala turneului de dublu, Gabriela Duca și Maria Victoria Negoiță, favorite 2, au cedat clar, 3-6, 1-6, în confruntarea cu favoritele 1, rusoaicele Alina Silich și Anna Ukolova.

Deși era cotată drept outsideră, Raluca Șerban, 21 de ani, locul 304 mondial, a câștigat turneul de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia).

Raluca s-a impus în finală, scor 7-6, 6-4, în confruntarea cu Anastasia Grymalska, din Italia, a șasea favorită a competiție.

A fost un turneu complicat pentru sportiva noastră. Raluca a avut mult de tras în mai toate meciurile, cedând set atât cu bulgăroaica Elitsa Kostova, favorită 2, 7-5, 4-6, 6-1, cât mai ales cu Carson Branstine, din Canada, scor 3-6, 7-6, 7-6.

Raluca a ajuns însă și la dublu până în semifinale. Ea și unguroaica Anna Bondar erau favorite 2 și au fost învinse, scor 2-6, 5-7, de italiencele Anna Giulia Remondina și Martina Di Giuseppe.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version