Naţionala de fotbal a Ungariei a aşteptat 44 de ani pentru a-şi asigura calificarea la un nou turneu final al Campionatului European.

dzsu

Trupa antrenată de Bernd Storck a trecut cu o dublă victorie de selecţionata Norvegiei, 1-0 şi 2-1, în barajul de calificare la Euro, deşi nordicii au dominat copios ambele întâlniri.

Ungaria a avut sub 40% posesia în cele două meciuri, dar s-a apărat exemplar şi a fost mai eficientă în faţa porţii adverse. După 1-0 în deplasare, Ungaria a trecut, cu 2-1, pe teren propriu, de Norvegia.

Prişkin şi Henriksen, autogol, au punctat pentru unguri, în timp ce acelaşi Henriksen a marcat golul de onoare al nordicilor.

Ungaria se califică pentru prima dată după 44 de ani la un turneu final de Campionat European. În 1972, Ungaria a pierdut finala mică, 1-2 cu Belgia. În acelaşi an, Ungaria bifa şi penultima participare la Jocurile Olimpice cu o medalie de argint obţinută la Munchen, după 1-2 în finala cu Polonia.

De atunci, ungurii au mai bifat participări la Campionatele Mondiale din 1978, 1982 şi 1986, fără rezultate notabile, dar şi o participare la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când ungurii au reprezentat cea mai slabă echipă dintre cele 16 participante.

Actuala generaţie este dominată de jucători nu foarte talentaţi, dar puternici, din punct de vedere fizic, muncitori şi crescuţi pe la câteva echipe de club cu nume cum ar fi Balasz Dszudszak (PSV Eindhoven), Tamaş Kadar (Newcastle United), Adam Szalai (Real Madrid) sau Kristian Nemeth (FC Liverpool).

Luni şi marţi se decid ultimele trei echipe calificate la Euro 2016: Luni, Irlanda – Bosnia Herţegovina (21.45, în tur 1-1), Marţi, Danemarca – Suedia (21.45, în tur 1-2) şi Slovenia – Ucraina (21.45, în tur 0-2).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version