La New York a început a 138-a ediție a US Open, al patrulea și ultimul Grand Slam de tenis al anului. 

Leonardo Mayer a fost la un pas de colaps pe teren, in primul tur, din cauza caldurii sufocante

Din păcate, competiția a înregistrat în primele zile de concurs un număr uriaș de abandonuri. 

Felix Auger Aliassime, Marius Copil, Mihaela Buzărnescu, David Ferrer, Ricardas Berankis, Leonardo Mayer, Stefano Travaglia, Mihail Iujnâi, Filip Krajinovic, Sam Querrey și Kathinka von Deichmann sunt doar câțiva dintre jucătorii care au avut mari probleme din cauza căldurii și care au renunțat să mai lupte înainte de finalul disputelor în care erau implicați.

Majoritatea jucătorilor au căutat să se refacă rapid, între game-uri, cu ajutorul unor pungi cu gheață și își țin pumnii strânși înainte de programarea meciurilor în speranța că nu vor fi obligați să joace în prima parte a zilei.

Conform informațiilor obținute de la fața locului au fost momente în care s-au înregistrat 36-37 de grade Celsius în aer, ceea ce înseamnă că la nivelul suprafețelor de joc temperaturile erau și mai ridicate.

Daneza Caroline Wozniacki a trecut fără probleme de australianca Samantha Stosur, iar la conferința de presă a avut puterea să glumească susținând că ‘am putut lupta doar pentru că mă gândeam constant că sunt pe o plajă și am o băutură răcoritoare în mână’.

În schimb, argentinianul Leonardo Mayer a fost extrem de virulent la adresa organizatorilor și a ATP. Mayer a abandonat în primul tur și a precizat că ‘am renunțat să mai lupt pentru că pur și simplu credeam că o să mor. Am simțit că dacă mai joc efectiv voi muri pe teren’.

Mayer acuză organizatorii că nu pun la dispoziția jucătorilor mai multe terenuri acoperite, iar pe oficialii ATP pentru impunerea regulii de 25 de secunde între servicii, regulă pe care ‘în aceste condiții de joc o consider inumană’.

Deocamdată, singura propunere a organizatorilor este ca jucătorii de pe tabloul principal masculin să beneficieze de pauze de vestiar de câte 10 minute, între setul III și setul IV, însă numai dacă medicii consideră că o astfel de pauză ar fi utilă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version