Bienala de Scenografie, eveniment de amploare partener cu ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru vă invită la conferința UNLOCK THE FUTURE, miercuri de la ora 15.00, la Amzei – Piața de Cultură.

Această conferință face parte din modulul FNT & BSB Talks, fiind prima din evenimentele dedicate viitorului – scenografiei, teatrului, artiștilor – și menite să contribuie la dezvoltarea unui context efervescent de creație, transmite UNITER.

Intrarea este liberă în limita spațiului disponibil.

Care este calea de a pătrunde în sistem, de a lucra pe scenele importante din România, în proiecte internaționale, pentru artiștii la început de carieră– este întrebarea se caută posibile răspunsuri, împreună cu artiști de talie internațională: profesorii scenografi Sean Crowley (Marea Britanie), Umberto di Nino (Italia) și nonconformista Alina Herescu (România), cu Ana Ularu, una dintre cele mai apreciate actrițe românce, atât în țară, cât și în străinătate, și cu Andrei Măjeri, apreciat regizor, laureat al premiului UNITER 2024 și, nu în ultimul rând, cu tânăra scenografă Miruna Croitoru, câștigătoare a bursei OISTAT „Alexandra Constantin”.

PARTEA I

Sean Crowley (scenograf, profesor,  Marea Britanie) – Opțiuni pentru o carieră de succes. Etape. Alegeri.

Alina Herescu  (scenografă, profesoară,  România) – Cum te pregătește școala să pătrunzi în sistemul profesional?

Ana Ularu (actriță, România) – Există rețete pentru o carieră internațională?

PARTEA a II-a

Umberto di Nino (scenograf, profesor, Italia) – Pasiune, talent, perseverență – dozarea necesară pentru fi cel mai bun scenograf. Informații și capcane.

Miruna Croitoru (scenograf, România, câștigătoarea bursei OISTAT „Alexandra Constantin”, ediția 2024) – Muncă, tenacitate sau noroc pentru un debut profesional promițător?

Andrei Măjeri (regizor, România) – Ce vor regizorii? Practici colaborative în sistemul teatral românesc.

Conferințele sunt curatoriate de Raluca Rădulescu, jurnalist cultural și vor fi moderate de Elvira Lupșa, producător si inițiator de proiecte culturale.

Discuțiile se vor purta în limba română, în principal, și vor beneficia de prezența unui traducător pentru intervențiile profesorilor străini.

Bienala de Scenografie (Bucharest Scenography Biennale) este un amplu eveniment dedicat scenografiei, care include mai multe expoziții și evenimente create special pentru a facilita accesul publicului larg la procesele creative din spatele cortinei. Timp de 10 zile, în perioada 18 – 27 octombrie, iubitorii de artă pot vizita spațiile construite în Amzei – Piața de Cultură.

Bienala de Scenografie este organizată de OISTAT România, filiala națională a Organizației Internaționale a Scenografilor, Tehnicienilor și Arhitecților de Teatru, dedicată promovării și dezvoltării artei scenografice în România și pe plan internațional.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version