Expoziția comemorativă , care va putea fi vizitată între 7 – 31 martie, reprezintă un frumos omagiu adus artistului de către fiul său.
“58 de lucrări (uleiuri pe pânză și carton), atent și exigent selectate de Mădălina Mirea, curatorul acestei expoziții, din zecile de lucrări pe care Ștefan Bucătaru le-a pictat de-a lungul unei vieți dedicate artei și pedagogiei artistice, lucrări păstrate în colecția familiei, vor putea fi văzute de publicul larg”, precizează TNB.
Elev al lui Camil Ressu la Academia de Arte Frumoase din București, Ștefan Bucătaru (1923-2001) a pictat cu precădere subiecte inspirate din viața satului, dar și nenumărate peisaje și naturi moarte, fiind prezent cu prima sa expoziție personală în 1957, la Școala tehnică de Chimie, acolo unde preda desenul și pictura.
Membru al Societății de Muzică și Desen, vice-președinte al Cenaclului “Ion Andreescu” din București, pictorul a fost apreciat și elogiat în presa scrisă a vremii și s-a bucurat de aprecierile maeștrilor Corneliu Baba, Alexandru Cumpătă, Grigore Vânătoru, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuță.