Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău va primi peste 44 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, pentru achiziționarea de echipamente de siguranță și securitate.
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, și Regia Autonomă Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul POIM 2014-2020, au încheiat, în data de 30 decembrie, Contractul de Finanțare pentru proiectul „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău”.
Obiectivul general al contractului constă în creșterea conectivității și mobilității zonei printr-un volum crescut al pasagerilor care vor tranzita aeroportul.
Valoarea totală a proiectului este de 69,2 milioane de lei, din care 44,36 milioane de lei (85%) reprezintă contribuție FEDR, iar 6,78 milioane de lei este contribuție de la Bugetul de Stat (13%), la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Bacău, în valoare de aproximativ 1 milioane de lei, reprezentând 2% cofinanțarea eligibilă a beneficiarului.
Perioada de implementare a Proiectului este de 47 luni, între 1 saugust 2018 și 30 iunie 2022.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă a declarat: „Ne-am propus ca următorii 10 ani să fie decada transformațională pentru infrastructura țării, iar fondurile europene pe care le vom atrage ne vor ajuta în atingerea acestui obiectiv. Așa cum am spus și la preluarea mandatului, unul dintre obiectivele esențiale pentru mandatul meu este atragerea a cât mai multor finanțări din fondurile europene pentru infrastructură. Semnarea contractului de finanțare pentru Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău este semnalul pe care îl dăm pentru locuitorii din Moldova pe care îi asigur că această zonă, uitată de atâtea guverne, va avea în perioada următoare tot sprijinul care este necesar pentru dezvoltarea infrastructurii. Avem proiecte pentru care vor fi scrise documentații cu respectarea tuturor exigențelor comunitare astfel încât să fie admise la finanțare iar banii alocați României să nu mai fie pierduți. Munca mea și a echipei de la Minister și din companii va fi orientată spre transformarea infrastructurii României, iar finanțarea europeană este cheia realizării acestui lucru. De aceea voi insista ca să avem cât mai multe proiecte mature atât de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii românești”.