Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îl demască pe Victor Alistar că nu l-a trimis cu amendamente la Comisia specială pentru modificarea Legilor Justiției, unde acesta a prezentat ca din partea CSM amendamentul privind interzicerea preşedintelui României de a mai putea refuza numirile președintelui și vicepreședinților Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). 

Victor Alistat este membru al CSM din partea societăţii civile, el fiind votat în luna septembrie în Parlament, desși societatea civilă îl contestă masiv.

Acum, CSM transmite într-un comunicat de presă că “Persoanele desemnate să reprezinte Consiliul Superior al Magistraturii la aceste dezbateri au fost: Jud. Maria Ceauşescu – director DLDC şi Jud. Adreea Uzlău – director adj DLDC, acestea din urmă fiind mandatate să prezinte în cadrul dezbaterilor poziţiile şi amendamentele Consiliului la proiectele de legi, aşa cum acestea au fost elaborate, argumentate şi asumate la nivel instituţional”.

“În absenţa unei desemnări exprese, comunicate oficial Comisiei parlamentare de către conducerea Consiliului, orice altă participare, intervenţie sau punct de vedere prezentat de vreun membru al Consiliului în cadrul acestor dezbateri, nu reprezintă şi nu valorează exprimare şi asumare instituţională din partea Consiliului Superior al Magistraturii pe temele dezbătute”, se mai arată în comunicatul CSM transmis vineri imediat după ce amendamentul prezerntat de Alistar în comisia lui Iordache a fost susținut de ALDE și votat de majoritatea membrilor comisiei parlamentare.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version