Medicul chirurg Mircea Beuran este audiat, vineri dimineață, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, în dosarul pacientei incendiate pe masa de operație.

Audierea survine după ce membrii echipei care a efectuat intervenția chirurgicală – doi rezidenți, un chirurg specialist și mai multe asistente – au dat cu subsemnatul în fața anchetatorilor, zilele trecute.

Mircea Beuran, care a fost demis după incident, de ministrul Sănătății, Victor Costache, din funcția de șef al Secției Chirurgie III a Spitalului de Urgență Floreasca din București, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare, a venit la sediul Poliției în jurul orei 10.00.

El a refuzat să vorbească cu jurnaliștii la intrarea în sediul Poliţiei, invocând faptul că trebuie să ajungă la audieri la o anumită oră.

UPDATE: La ieșire, după trei ore de audiere, Mircea Beuran s-a limitat să spună că „substanța dezinfectatntă am lămurit-o că Furazolidon are în compoziție elementul care aduce alergia” și că ancheta va lămuri toate aspectele.

Întrebat pe cine consideră responsabil pentru ce ce s-a întâmplat, el a replicat: „N-am cum să am opinii, atâta timp cât eu nu am fost acolo”.

Mircea Beuran a venit însoțit de avocatul Marian Nazat, care l-a reprezentat și pe Liviu Dragnea.

Amintim că Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca, “pentru neregulile găsite”, precum şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei.

Cazul a fost cercetat şi de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii. S-au constatat nereguli şi privind modul în care a fost înregistrat incidentul, folosirea substanţei dezinfectante, precum şi privind intervenţia medicului rezident fără supravegherea unui îndrumător.

“Niciunul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital”, a declarat ministrul Victor Costache.

VIDEO. Val de nereguli la operația pacientei arse, coordonată de Beuran. Costache: S-a produs efect de spirtieră
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version