Autorităţile de la Bucureşti anunţă că au obţinut, joi, extrădarea lui Dorin Lazăr Maior, personaj condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul “Romexterra”.

Dorin Lazar Maior sursa foto prinbrasov.com
Dorin Lazar Maior sursa foto prinbrasov.com

Maior, care a fost preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv, în 2013, la 7 ani de închisoare pentru şantaj. Ulterior, Maior a fost dat în urmărire internaţională şi a reuşit să se refugieze în Dubai.

Maior a fost trimis în judecată în 2006, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov, alături de Ovidiu Tition şi Florina Aprofira.

La vremea respectivă, procurorii DNA susţineau că Maior şi aghiotanţii săi au şantajat doi afacerişti locali, inclusiv pe Mihai Maţepiuc, director adjunct Romexterra Bank Braşov, că dau în vileag modul ilegal în care se acordă credite la banca respectivă.

Pentru a nu face publice informaţiile respective, Maior şi oamenii lui au cerut câte un milion de lei de la cele două victime şi chiar au exercitat acţiuni de intimidare fizică şi psihică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version