Avocata Maria Vasii: “Astăzi am avut surprinderea să observăm 240 de volume, care reprezintă lucrări obscure. Ele au fost făcute cu încălcarea imunității și privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia să se bucure”.

Liviu Dragnea rămâne cu sechestru pe avere pus de procurorii DNA în dosarul “Tel Drum”, după ce magistrații instanței supreme i-au respins miercuri seară, definitiv, contestația.

Liviu Dragnea nu a venit miercuri la proces, el fiind reprezentat de doi avocați, Flavia Teodosiu și Maria Vasii.

“Am susținut că nu se poate institui un sechestru asupra unor bunuri pe care domnul Dragnea nu le are, în cazul de față asupra unor sume de bani, pe care acesta le-a încasat demult și pe care nu le mai are în cont de un an, doi ani”, a declarat Flavia Teodosiu la finalul procesului.

La rândul ei, Maria Vasii le-a spus jurnaliștilor că dosarul întocmit de procurorii DNA are 240 de volume, în care se găsesc “lucrări obscure”.

“Este primul moment în care venim în fața judecătorului pentru a corecta excesul de zel pe care l-am observat în ancheta desfășurată împotriva domnului Dragnea. Astăzi, am avut surprinderea să observăm 240 de volume, care reprezintă lucrări obscure. Ele au fost făcute cu încălcarea imunității și privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia să se bucure. Ca atare, judecătorul nu poate să treacă cu vederea nelegalitatea actelor procesuale, care au fost temei pentru luarea acestui sechestru”, a declarat Vasii.

Maria Vasii consideră că procurorii nu trebuiau să pună sechestru pe bunurile lui Dragnea, deoarece în dosar nu există prejudiciu și nu s-au constituit părți civile.

Tot în dosarul “Tel Drum”, instanța menținut sechestrul pus de procurori pe averile altor doi suspecți, Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, și Petre Pitiș — fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA.

În schimb, judecătorii au admis contestațiile depuse de Victor și Elena Piperea, fiind ridicată măsura popririi asupra pensiilor acestora, în timp ce SC MSF ART IMOB și-a retras contestația.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version