Procurorul Cristian Popescu, cel care a așteptat să se facă ora 6 dimineața înainte de a intra în casa criminalului din Caracal, le-a spus, luni, magistraților Instanței supreme, că exista riscul ca probele să fie nule, dacă intra noaptea în locuința lui Gheorghe Dincă.

„Inspecția Judiciară face afirmația că nu s-a solicitat judecătorului intrarea înainte de ora 6. Nu există. (…) Organele de urmărire penală și procurorul au făcut o apreciere în baza organelor trimise la fața locului. Fata a sunat la 112 cu 15 ore în urmă, era într-o stare de pericol. (…) Noi am avut mandatele la 3.04 și aprecierea flagrantei s-a făcut la acel moment. Atunci nu era o activitate, nu era lumină nici în curte, nici în casă. Nu se auzea nimic, nu se identificase acel autoturism. Când s-au întors de la fața locului au spus că nu era nimeni. Și s-a stabilit ca percheziția să se stabilească în mod legal la 6, de comun acord. (…) Riscul era ca, intrând fără să respect regulile percheziției ca acele probe să nu poate fi folosite în procedura penală pentru că erau ridicate intrând înainte de ora 6 și consecințele se pot vedea acum. Probele de atunci sunt cele ridicate de noi”, a spus procurorul Popescu.

El a fost suspendat din magistratură, însă el a contestat în instanță decizia Consiliului Superior al Magistraturii(CSM).

Cazul Caracal: CSM l-a suspendat din funcție pe procurorul Popescu
Totodată, Secția specială de anchetare a infracțiunilor din justiție a început urmărirea penală a lui Popescu, pentru abuz în serviciu.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version