Deputatul PNL Florin Roman a demisionat, miercuri, din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, după nici trei săptămâni de la învestirea Guvernului Ciucă.

El este acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective.

Astfel, PNL-istul abonat la pușculița Consiliilor de Administrație ale companiilor de stat, de unde a câștigat 15.000 de euro/lună în anul 2007, își pierde fotoliul de ministru.

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la Summitul Parteneriatului Estic, a anunțat că a primit și acceptat demisia lui Florin Roman:
 
„Am primit la Administraţia Prezidenţială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată şi voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu, până când se stabileşte cine va prelua definitiv acest portofoliu”.

El a precizat că va semna documentele când va reveni în țară.

Premierul Nicolae Ciucă l-a desemnat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.
 
Roman a postat un mesaj pe Facebook, unde a publicat diplomele pe care le deține:
 
„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version